Elfogás

2023.07.12. 09:55

Parassapuszta mellett fogták el a fiatal moldáv embercsempészt

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte egy 22 éves moldáv férfi letartóztatását, aki illegális határátlépőknek nyújtott segítséget.

Nool.hu

Tíz illegális határátlépő került elő a személyautóból

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az Ügyészség tájékoztatása szerint a moldáv férfit július 1-én ellenőrizék a rendőrök, amikor egy román rendszámú autót vezetett a 2-es számú főúton, amikor Parassapuszta és Hont között. 

A hét személy szállítására alkalmas járműben tíz, magát szír állampolgárnak valló személyt szállított, akik az országban való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, céljuk a magyar-szlovák államhatár illegális átlépése volt. A nyomozó hatóság őrizetbe vette a férfit és az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte a letartóztatását.

Az ügyészség a terhelt jelenlétének biztosítása és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében indítvánnyal élt a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája felé, aki az ügyészi állásponttal egyetértve el is rendelte a kényszerintézkedést. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában