Viharkár

2023.07.18. 18:08

Lakhatatlanná vált egy ház Rákóczibányán a hétfői vihar következtében

Hétfőn az országon átvonuló vihar szűkebb hazánkat sem kímélte. A heves esőzés és az orkán erejű szél Rákóczibányán is hatalmas pusztítást végzett, egy ingatlan lakhatatlanná vált, illetve a villamos hálózat is megsérült.

Veres Edina

Rákóczibányát sem kímélte a vihar

Forrás: Beküldött fotó

Hétfőn délután elsötétült az ég Nógrád felett, majd a hirtelen érkező nyári vihart villámlás, dörgés, felhőszakadás és nagy erejű szél kísérte. Mint arról hírt adtunk: a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolója szerint a Tevékenység-irányítási Központba több mint 140 jelzés futott be. Zömében kidőlt fák, leszakadt villanyvezetékek, valamint megrongálódott tetők miatt kérték a tűzoltók segítségét. A legtöbb káresettel Salgótarjánban, Kazáron, Mátraszelén, Dorogházán, Litkén, Nemtiben, Szécsényben, Etesen, Nógrádszakálon, Endrefalván, Ludányhalásziban, valamint Rákóczibányán kellett szembenézniük a lakosoknak és a lánglovagoknak.

Ez utóbbi településen a károk súlyosságáról egy olvasónk is beszámolt portálunknak, valamint a község közösségi oldalán is megjelent egy ezzel kapcsolatos tájékoztatás. Mint írták: a tegnap délutáni szupercellás vihar a semmiből csapott le a telepre és 10-15 perc alatt óriási kárt okozott.

– Egy ház lakhatatlanná vált, több mint 12 nagy méretű és számos kisebb fa dőlt ki vagy tört ketté és dőlt lakóházakra, utakra, autókra. Több helyen megsérült a villamos hálózat is, így ma reggelig áram sem volt – olvasható a bejegyzésben, amelyből kiderült továbbá az is, hogy megannyi ingatlan beázott, így a károk mértéke milliós nagyságrendű lehet a becslések szerint.

Hozzátették: a kárelhárításban késő estig dolgoztak a község önkormányzatának munkatársai, a helyi polgárőrség és a katasztrófavédelem szakemberei.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában