Állatvilág

2023.07.05. 10:34

Kerítésbe szorult egy őz Pásztón, tűzoltók próbálták megmenteni

Kerítés lécei közé szorult egy őzbak kedd reggel a településen lévő Fő utcán.

Nagy Orsolya

Őzbak. Néha a vadon élő állatok is bajba kerülnek

Forrás: Nool.hu illusztráció

Fotó: Pexels

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta portálunknak, hogy a helyszínre vonultak, a helyi hivatásos tűzoltók, akik feszítővágó segítségével kiszabadították az állatot, majd átadták a vadásztársaság szakemberének. A sajtószóvivő arra is kitért, hogy sajnos az őz olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy el kellett altatni. Nem ritka eset ez egyébként, ugyanis a tűzoltók rendszeresen mentenek állatokat.

A sajtószóvivő elárulta, hogy a leggyakrabban bajba jutott házi kedvencekhez, így például kutyákhoz és macskákhoz is vonulnak a lánglovagok, de az is előfordult már, hogy kerítésbe szorult őz, vagy ingoványba ragadt tehén miatt kérték a segítségüket.

Kapás Márton hozzátette: olykor nehézséget jelenthet a tűzoltóknak, hogy veszélyhelyzetben az állatok viselkedése megváltozhat. Hiába a segítő szándék, ha a bajbajutott állat veszélyben érzi magát, akkor fel kell készülni a harapás, a csikarás, vagy a rúgás lehetőségére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában