Ügyészség

2023.07.25. 14:22

Hamuzólapáttal sújtott le, majd baltával kergette el haragosát a nyugat-nógrádi férfi

A Balassagyarmati járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves nyugat-nógrádi férfivel szemben, aki haragosát egy hamuzólapáttal bántalmazta.

Nool.hu

Forrás: Ügyészség

Az ügyészség portálunkhoz eljutatott közleménye szerint, az egymással haragban álló felek 2022. december 23-án délután a vádlott háza előtt összeszólalkoztak, mert az arra járó sértett kérdőre vonta a háztulajdonost, amiért az korábban megjegyzéseket tett a feleségére. A teraszon álló vádlott egy idő után magához vett egy 46 centiméter hosszú hamuzólapátot, amivel a sértettet egy közepes erejű ütéssel fejen ütötte, majd egy baltával az udvaráról ki is kergette őt.

A közleményből az is kiderül, hogy az ütéstől a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló fejsérülése keletkezett, azonban figyelemmel arra, hogy a vádlott eszközzel sújtott a fejére, fennállt a reális veszélye a komolyabb, akár koponyacsonttöréssel járó sérüléseknek is.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg, és vádiratában azt indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság ítélje őt felfüggesztett börtönbüntetésre, kobozza el a hamuzólapátot és fizettesse meg az eljárás során keletkezett közel 135 ezer forint bűnügyi költséget is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában