Dráma

2023.07.27. 18:30

Addig verte a fejemet a járólapba, míg el nem ájultam − családi erőszak a szomszédban

Döbbenetes történetet osztott meg a minap Heves megyei testvérportálunk, a Heol.hu egyik olvasója. Mint fogalmazott, nyolc éve élnek terrorban, belefáradtak, és semmi másra nem vágynak, csak nyugalomra.

Nool.hu

Sajnos, egyre többször olvashatunk családon belüli erőszakról szóló híreket, és mind gyakrabban be kell számolnunk olyan cselekményekről is, melyek szűkebb pátriánkban estek meg. Ezúttal a szomszédos megyéből érkezett egy döbbenetes beszámoló: Heves vármegyei testvérportálunk, a Heol.hu írta meg egy olvasójuk szomorú történetét, melyet − segítségben bízva − maga az érintett osztott meg az olvasókkal.

– Már hosszú évek óta el akartam válni, de mindig megfenyegetett. Nagyon nehezen, de sikerült felbontani a házasságunkat, s utána kezdődött csak az igazi terror. A volt férjem rendőr volt, s folyamatosan azt mondta, be fogja bizonyítani, hogy nem tudom nevelni a gyerekeket, és peres úton elveszi őket tőlem, emellett pedig folyamatos rettegésben tart minket: fenyegetőzik és megpróbál az interneten lejáratni – kezdte történetét, s hozzátette, úgy érzi, mindenhova elér a volt férje keze. A legkisebb gyerekük tavaly elszökött az apjától, aki nagyon sokat volt részeg. A nagyszülővel és az apja testvéreivel közösen nem engedték, hogy felvegye velünk a kapcsolatot, amíg ott volt náluk.

Hiába költöztek el, megtalálta őket

– Nagyon kevesen tudták, hová költöztünk, telefonszámot is változtattunk, de így is megtalált minket. Olyanokat is visszahallottunk, hogy magánnyomozót fogadott, hogy nyomunkra bukkanjon, vagy lehet, hogy nyomkövető programot tett a kicsi telefonjára. Nem tudom, mi az igazság. Volt hat hónap eltiltása a gyerektől. Mindeközben volt férjem, hogy betartsa ígéretét, anyagi ellehetetlenítésbe kezdett, belevonva ebbe a postásokat is, akik fizetség ellenében teljesítették, amit kért és nem adták át számomra a leveleket – mondta a nő.

Beszámolt arról is, hogy a gyermeke minden nap félve ment iskolába, mert előfordult, hogy az apja várt rá, megfenyegette, hogy ha elmondja mik történtek otthon, akkor engem fog bántani, így hát a a gyerek hallgatott.

– Volt olyan, hogy a nyílt utcán esett nekünk, de semmi következménye nem lett. Úgy éreztem, veszélyben volt a gyerekem, ezért lemondtam a házról is, és elköltöztünk. De mindig azt mondja, minden távoltartás lejár egyszer, és egyedül nem fogok tudni boldogulni, mindent megtesz majd, hogy ellehetetlenítsen végrehajtásokkal – részletezte az olvasó, aki úgy gondolja, ez az állapot csak két esetben szűnhet meg. Vagy ha ő már nem lesz, vagy ha visszamegy a volt férjéhez. 

A zaklatás tettekig is fajult, s félnek, hogy újra megtörténhet

– Amíg együtt éltünk, volt példa fizikai bántalmazásra is, nem is egyszer. Bár szinte mindenért kaptam, de a legdurvább az volt, amikor a nappaliban addig verte a fejemet a járólapba, míg el nem ájultam. A gyerekeim próbáltak rajtam segíteni, mert az apjuk egyszerűen csak bement fürdeni. Utána kórházba kerültem, de annyira sakkban tartott, hogy nem mertem feljelentést tenni. Évekig nem tudtam ezekről beszélni. A válásra is három évig készültem – mesélte.

A két nagyobb gyerek megszakította a kapcsolatot az apjukkal, ők is a legkisebb miatt aggódnak, mert őt viselték meg legjobban a történések. Azt mondta, nem akar többet találkozni az apjával. 

– Lehet, hogy a nyilvánosság az utolsó esélyünk, hogy megállítsuk. Mindig is azt mutatta a külvilágnak, hogy jól élünk, jó apa és remek férj. Ameddig én vagyok, addig nem áll le a zaklatással – mondta az asszony.

A teljes nyilatkozat a Heol.hu-n olvasható.

Nógrádban is vannak szomorú történetek

Éppen hétfőn számoltunk be arról, hogy a Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 46 éves nyugat-nógrádi férfi ellen, aki éveken keresztül terrorizálta feleségét, gyakran három gyermekük előtt. 

Borítóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában