Sitt

2023.06.09. 15:59

Letartóztatták a rendőröket fegyverrel fenyegető nógrádi férfit – nyolc évet tölthet rács mögött

„Megjöttetek, akkor agyon foglak lőni benneteket!” – ezt kiabálta az egyenruhásoknak az az 58 éves férfi, aki a rendőrökre támadt még kedden Becskén. Az ügyészség elrendelte az elkövető letartóztatását, akire akár nyolc év börtön is várhat.

Nool

Mint arról korábban beszámoltunk, fegyvert fogott a rendőrökre egy férfi a becskei kocsma előtt, ahol több lövés is eldörrent. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányág Tevékenység-irányítási Központjába június 6-án, kedden délután érkezett bejelentés arról, hogy Becskén, egy ott lakó 58 éves férfi bántalmazott egy idős bácsit, aki megsérült.

A bejelentő közreműködésével elérték a távollévő férfit, aki azonban a kihangosított telefonon azzal fenyegetődzött, hogy lelövi a rendőröket, ha utána mennek. Az egyenruhások a település egyik kocsmája előtt megtalálták a tettest, aki feléjük indult és hangosan azt kiabálta: 

Megjöttetek, akkor agyon foglak lőni benneteket!

és a kezében lévő fegyvernek látszó tárgyakat felemelte. A rendőrök felszólították, hogy dobja el azokat, azonban a férfi ennek nem tett eleget, mire az egyik egyenruhás figyelmeztető lövést adott le a levegőbe. Az elkövető azzal folytatta, hogy az egyik kezében éles lőfegyver van, amit akkor sem tesz le, ha lelövik, majd pedig egy hirtelen mozdulattal előrántotta azt és az egyik rendőr felé irányította. A férfi ellenállását végül „célzott lövéssel törték meg a rendőrök” – fogalmazott az ügyészség a MTI-nek megküldött közleményében.

A rendőrség tájékoztatása szerint a támadót a lövés a csípőjén sebesítette meg súlyosan. A járőrök megbilincselték a férfit, majd a mentők kórházba szállították. A fegyverhasználat a parancsnoki vizsgálat szerint jogszerű, szakszerű és arányos volt. Az elkövető az eljárás során nem tett vallomást.

Pénteken a nyomozási bíró a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával mindenben egyetértve szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, mert a védő fellebbezett. A gyanúsításban szereplő fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak a törvény szerint nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – közölte az ügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában