Árvíz

2023.05.18. 14:18

Több utcát is elöntött a víz Erdőtarcsán: az összefogás mentette meg a falut a nagyobb bajtól

Mint arról folyamatosan beszámoltunk, több településen is gondot okozott a hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék szerda délután, így például Bujákon, Nógrádsipeken, Rimócon, Szécsényben, de Erdőtarcsán is.

N. O.

Nagy volt az összefogás a bajban Erdőtarcsán

Forrás: Beküldött fotó

Markó Róbertné, Erdőtarcsa polgármestere az önkormányzat közösségi oldalán úgy fogalmazott: bebizonyosodott számára, hogy igenis van összefogás a településen, ha nagy a baj és kell a segítség.

Mint írta: 10 év után ismét elöntötte a víz Darócz irányából a falu több utcáját, hogy nem történt nagyobb baj, az az összefogásnak volt köszönhető. Rövid időn belül 20-25 ember sietett megakadályozni azt, hogy a víz több házat is elöntsön.

A polgármester háláját fejezte ki az önkénteseknek, a polgárőröknek és a tűzoltóknak, valamint egy megyei cégnek is, amelynek dolgozói gyorsan a segítségükre rohantak. Az ő gépük és szakértelmük nélkül nagyobb baj is történhetett volna.

Markó Róbertné arra kér mindenkit, hogy az esőzések miatt fokozottan figyeljenek környezetükre és probléma esetén időben értesítsék az önkormányzatot.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több településen is gondot okozott a hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék szerda délután. Nógrádsipeken háromszáz ingatlant veszélyeztetett a víz.

Jelenleg is zajlik az árvíz elleni védekezés megyénk több településén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában