Gyomorforgató

2023.05.09. 17:26

Öccsével közösen molesztálta a rétsági pedofil férfi a saját hatéves kislányát

Éveken át zaklatta szexuálisan a saját lányát egy rétsági pedofil férfi. A gyereknek csak akkor volt némi nyugalma, ha az apja nem tartózkodott otthon, ugyanis Németországban dolgozott. A szexuális zaklatásokban a beteg férfi öccse is részt vett.

Gulyás Edina

A Nógrád Vármegyei Főügyészség még 2020 augusztusában emelt vádat egy rétsági illetőségű testvérpár ellen, mivel szexuálisan zaklatták az idősebbik fivér lányát. 

– A Balassagyarmati Törvényszék tavaly novemberben kihirdetett elsőfokú ítéletével a jelenleg 51, illetve 49 éves fivéreket bűnösnek mondta ki a 12. életévet be nem töltött, az elkövető hozzátartozója sérelmére, erőszakkal, azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többek által, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében – tájékoztatta portálunkat dr. Csiha Gábor a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője.

Mint mondta: az idősebb férfit 14 év, míg beszámítási képességében korlátozott öccsét 8 esztendő fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték. Emellett végleg eltiltották őket minden olyan tevékenységtől, vagy foglalkozás gyakorlásától, amelyben 18. életévet be nem töltött személlyel kerülhetnének kapcsolatba.

Az idősebb testvér Németországban dolgozott, amikor itthon tartózkodott, öccsével közösen arra kényszerítette házasságából származó kislányát, annak hat esztendős korától fogva, hogy az egymás jelenlétében végzett önkielégítésüket nézze végig. Más alkalmakkor pedig vágyaik kielégítésére szexuális cselekményeket végeztek a gyerekkel.

– Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a jogi indokolást támadva, míg a két vádlott és védőik elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetések enyhítése céljából fellebbeztek – fogalmazott dr. Csiha Gábor.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban előterjesztett másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál az ítéleti indokolás kiegészítését, és a védelmi fellebbezések elutasítását.

A másodfokú eljárás befejezését az apa letartóztatásban, a nagybácsi pedig szabadlábon várja.

– Az ítélőtábla eljárását várhatóan a nyári ítélkezési szünet előtt kitűzik, a másodfokú ítélet legkésőbb kora ősszel születhet meg – hangsúlyozta a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában