Bűncselekmény

2023.05.17. 13:48

Nem csitulnak a kedélyek: a belügyminiszter és a rendőség segítségét kérik a vanyarciak

A helyi önkormányzat közösségi oldalán tett közzé egy nyílt levelet, amelyet a belügyminiszternek, a megyei rendőr-főkapitánynak, valamint a pásztói rendőrkapitánynak címeznek a lakosok és az önkormányzat.

Nagy Orsolya

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, megnövekedett az elmúlt időszakban a bűncselekmények száma a településen.

– Vanyarcon rendkívüli módon elszaporodtak a betörések, besurranások és lopások. A lakosság, a polgárőrség és az önkormányzat hatáskör és eszközök hiányában szinte teljesen tehetetlen a megfékezésükre tett kísérleteivel. Úgy gondoljuk, hogy a további bűncselekmények megakadályozása a rendőrség feladata – olvasható a levélben.

Hozzátették: az elkövetők személye részben ismert, az elkövetésre felbujtóké szintén, és mégsem történt semmiféle, a lakosság számára érzékelhető intézkedés, amivel a faluban kialakult áldatlan állapot felszámolható lenne.

Mint írták: hallják, hogy némely elkövetők rendőrkézre kerülnek, de azt is látják, hogy az elfogásukat követő napon ismét szabadlábon élik tovább mindennapjaikat. Az eltulajdonított értékek és tárgyak pedig szinte sosem kerülnek elő, ráadásul a károsultakat nem kompenzálja senki.

A levélben arra is kitértek, hogy a lakosság most a nyilvánosság erejével próbál védekezni, de nem szeretnék, ha Vanyarc negatív színben, folyamatosan az újságokban és a televízió képernyőjén szerepelne. Csupán biztonságban akarnak élni a településen.

Éppen ezért kérik a rendőrség segítségét a folyamatos rendőri jelenlét biztosításával, de az is nagyban növelné a közbiztonságot, ha egy állandó körzeti megbízott jelen lenne a községben. Amennyiben ez megtörténne, úgy az iroda kialakítását, a berendezését, a fenntartását és még egy szolgálati lakást is biztosítana az önkormányzat.

Végezetül kifejtették: sokat javítana a biztonságérzeten továbbá egy átfogó, viszonylag rendszeres rendőri akciósorozat, amelynek során az elkövetők jelentős részét elfognák, és a megfelelő helyre kerülnének.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában