Baleset

2023.05.11. 10:58

Másnap jelentkezett a rendőrségen a salgótarjáni cserbenhagyó

Cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták azt az ecsegi férfit, aki még februárban okozott balesetet Salgótarjánban.

Nool

Egy fa állította meg azt az autót, amit a vétlen sofőr vezetett

Forrás: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, baleset történt február 12-én délután Salgótarjánban, a Rákóczi és a Bem út kereszteződésében: egy személyautó az út menti árokba hajtott, ahol egy fa állította meg. A történteket a Völgyváros webkamerája élőben közvetítette, a felvételen látszik, hogy egy másik jármű is részese volt a történteknek.

A balesetező jármű a Rákóczi úton északi irányból érkezett, amikor a kereszteződésben egy szemből jövő autó hirtelen bekanyarodott elé. A sofőr – hogy elkerülje az ütközést – jobbra rántotta a kormányt, felhajtott a járdaszigetre, majd a kereszteződés túloldalán a járdára, végül pedig az árok szélén állt meg. A webkamera felvételén úgy látszik, hogy az autó, ami nem adta meg az elsőbbséget, nem állt meg a helyszínen. A városháza takarásában eltűnt a kameraképről.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a baleset másnapján felhívást tett közzé, az eset tisztázása érdekében szemtanúkat kerestek

A police.hu-n csütörtökön közzétett tájékoztatás szerint a balesetet okozó sofőr az eset másnapján jelentkezett Közlekedésrendészeti Osztályán, ahol őt cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A  26 éves ecsegi lakos a bűncselekmény elkövetését elismerte. A rendőrök az eljárás vizsgálati szakaszát a napokban lezárták és a férfival szemben vádemelési javaslatot tettek az ügyészségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában