Migráns

2023.05.03. 13:55

Két embercsempészt is elfogtak, több mint egy tucat migránst szállítottak

A nógrádi rendőrök elfogták azt a két embercsempészt, akik az elmúlt héten több mint egy tucat embert akartak jogellenesen a szlovák-magyar határon átjuttatni.

Nool

Elfogták az embercsempészeket

Forrás: police.hu

A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai április 27-én a reggeli órákban Nagyorosziban ellenőriztek egy cseh rendszámú járművet, amelyet egy 30 éves moldáv állampolgár vezetett. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a férfi a járműben nyolc jogellenesen hazánkban tartózkodó szír állampolgárt szállított.

Másnap szintén a reggeli órákban a Rétsági Rendőrkapitányság járőrei a városban akartak ellenőrzésük alá vonni egy osztrák személygépkocsit, azonban az a rendőri jelzésre nem állt meg. A jármű a parassapusztai határátkelőhely irányába továbbhajtott, ahol anyagi káros balesetet szenvedett. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a gépkocsit egy 25 éves férfi vezette, aki magát először török, majd grúz állampolgárnak vallotta. A rendőrök a gépjármű átvizsgálása során hat szír állampolgárt találtak, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Az egyik embercsempész menekülés közben balesetet is szenvedett
Az egyik embercsempész menekülés közben balesetet is szenvedett
Forrás: police.hu

Előállították a csempészeket

A rendőrök a 30 éves és a 25 éves embercsempészt, valamint a 14 fő külföldit elfogták és előállították. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a két férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A hatóság tagjai a férfiakat őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására az ügyészségen, amit a bíróság mindkét esetben elrendelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában