Gyilkos gáz

2023.04.28. 12:15

Riasztott a szén-monoxid-érzékelő Szécsényben

A gyilkos gáz jelenlétét jelezte a szén-monoxid-érzékelő készülék csütörtök este egy szécsényi családi ház levegőjében.

A.E.

Riasztást adott le a szén-monoxid-érzékelő csütörtök este egy Kossuth úti családi házban, Szécsényben. Kapás Mártontól, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy a város hivatásos tűzoltói az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a ház levegőjének összetételét. 

– Méréseik során nem mutatták ki a veszélyes gáz jelenlétét az épületben. Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy vizsgáltassák meg szakemberrel a házban üzemelő cserépkályhát és gáztűzhelyt. Személyi sérülés nem történt – közölte a szóvivő.

Egy hónapja arról írtunk hírportálunkon, hogy az első negyedévben kilenc alkalommal riasztották Nógrád vármegye tűzoltóit a szén-monoxiddal összefüggésben. A köznyelvben gyakran csak csendes gyilkosként emlegetik, nem véletlenül: a szén-monoxid színtelen és szagtalan, a lakás levegőjébe jutva könnyen emberéletet is követelhet, ráadásul már alacsony koncentrációban is veszélyes lehet. A katasztrófavédelem szakemberei rendszeres ellenőrzést és jelzőkészülék felszerelését javasolják a lakosoknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában