Bűncselekmény

2023.04.20. 09:17

Kisteherautót és pénzt is elsikkasztott egy bátonyi férfi

Vádat emeltek egy 35 éves bátonyterenyei férfi ellen, aki a szervízelésre megkapott autót nem adta vissza a tulajdonosnak, és a javításra kapott pénzzel sem tudott elszámolni.

Nool

A Nógrád Vármegyei Főügyészség csütörtökön megküldött közleménye szerint 2019 júliusában a sértett javításra átadta a vádlott részére a 950 ezer forint értékű kisteherautóját. A következő hetekben a vádlott több alkalommal kért és kapott további pénzeket – összesen 168 ezer forintot – a javítási munkák költségének fedezésére, alkatrészvásárlásra.

A férfi a kisteherautót 2019 augusztusának elején egy ismerősével elvitette egy salgótarjáni autószalonba, ahol elvégezték a jármű műszaki állapotfelmérését. A felmérés után a vádlott nem ment el az autóért, a sértett számára pedig elérhetetlenné vált.

A vádlott a gépjárművel sajátjaként rendelkezett, az átvett pénzösszeget pedig jogtalanul eltulajdonította, így összesen 1 millió 118 ezer forint kárt okozott a sértettnek, melyből 168 ezer forint kár jelenleg is fennáll.

A két fél között az ügyészség közvetítői eljárást rendelt el, de az eredménytelen mediációt követően nagyobb értékre elkövetett sikkasztás miatt vádat kellett emelnie a férfi ellen. Vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést, valamint fizettesse meg az autótulajdonos által bejelentett polgári igényt is.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában