Nógrád megye

2023.04.13. 13:16

Bűnmegelőzési napot tartottak

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok bűnmegelőzési szakemberei számos prevenciós programmal várták az érdeklődőket.

Nool

Forrás: police.hu

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 2011. április 12-én jött létre, azóta ezt a napot a Bűnmegelőzés Napjaként ünnepeljük. Ebből az alkalomból a Nógrád vármegyei rendőrök „Házhoz megyünk” programot tartottak Salgótarjánban a Fő téren. Az érdeklődők a bűnmegelőzési sátorban hasznos tanácsokat kaphattak a munkatársainktól az áldozattá- és az elkövetővé válás elkerülésének lehetőségeiről. A rendőrök által kialakított információs pontra kilátogatók a trükkös lopásokról, az úgynevezett „unokázós” módszerrel elkövetett csalásokról, az online csalások felismerésének és megelőzésének lehetőségeiről is hasznos információkat kaphattak a szakemberektől.

A bűnmegelőzési munkatársak április folyamán további programokkal készülnek minden korosztály részére. Így többek között vagyonvédelmi és áldozatvédelmi információs pontot üzemeltetnek, továbbá óvodai-, iskolai foglalkozásokat, időseknek szóló előadásokat tartanak a vármegye több településén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában