Zsanér

2023.03.31. 09:43

Kövekkel és bottal támadt haragosa házára a salgótarjáni férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a napokban eredménytelen feltételes ügyészi felfüggesztés után vádat emelt egy 26 éves férfi ellen, aki haragosa lakásának nyílászáróit rongálta meg.

Nool

A vádirat szerint a férfi 2021. július 27-én éjjel Salgótarjánban egy társasház előtt az ott lakó ismerősét korábbi nézeteltérésük miatt szidalmazni kezdte, majd a lakásának ablakát az utcán talált építési törmelékkel megdobálta, a redőny zsanérjára pedig egy bottal több alkalommal ráütött.

Az ügyészség korábban az eljárást feltételesen felfüggesztette, mivel a férfi büntetlen volt, tettét beismerte, és a büntetési célok elérése – különösen, hogy a terhelt újabb bűncselekményt ne valósítson meg – bírósági eljárás nélkül is elérhetőnek látszott.

A férfit a felfüggesztés ideje alatt ugyanakkor egy újabb garázdaság miatt ismét gyanúsítottként hallgatták ki, így elvesztette azt a kedvezményt, hogy ügye marasztaló ítélet nélkül érjen véget.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség ezért a korábbi garázdaság miatt vádat emelt ellene, pénzbüntetés kiszabását indítványozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában