Elfogás

2023.03.07. 10:55

Gyorsan lekapcsolták a rendőrök a nógrádi dílert

A szécsényi rendőrök őrizetbe vették azt a 37 éves nógrádszakáli férfit, aki ismerőseinek adott el új pszichoaktív anyagot.

Nool

A gyorsteszt kimutatta a pszichoaktív anyagot

Forrás: police.hu

A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat a 37 éves férfi ellen, ugyanis megalapozott a gyanú arra nézve, hogy ez év januárjától márciusáig több nógrádszakáli ismerősének adott el olyan szert, amely az elsődleges vegyészszakértői vizsgálat alapján N-etil-norpentedron hatóanyagot tartalmaz, ami új pszichoaktív anyagnak minősül. Az átadások alkalmával a vásárlók az átvett anyag ellenében készpénzzel, használati tárgyakkal, illetve a gyanúsított részére nyújtott szívességekkel fizettek.

drog
A kiporciózott anyagokat bűnjelként foglalta le a rendőrség
Forrás: police.hu

Az eredményes rendőri munkának köszönhetően a kereskedelem nem volt hosszú életű, ugyanis már március elején a szécsényi rendőrök elfogták a 37 éves Nógrádszakálon élő férfit. Előállítását követően, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A férfi ugyanezen bűncselekmény elkövetése miatt korábban már volt büntetve, azonban ez sem tartotta vissza őt az újabb törvényellenes cselekmény elkövetésétől, így a hatóság tagjai előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Balassagyarmati Járási Ügyészségen.

A fogyasztókkal szemben a nyomozók szintén eljárást indítottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában