Baleset

2023.03.29. 09:25

Figyelmetlen lehetett a sofőr, aki Salgótarjánban a zebrán ütött el egy gyalogost

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya lezárta az eljárás vizsgálati szakaszát azzal a 25 éves férfival szemben, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy idős asszonyt.

Nool

Sokáig helyszíneltek a rendőrök

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai alapján a férfi tavaly október 29-én a kora reggeli órákban az általa vezetett gépjárművel haladt Salgótarjánban Hatvan irányába, amikor észlelte, hogy a Hősök út és a Budapesti út kereszteződésnél a forgalomirányító lámpa sárgán villog. A férfi figyelmetlen volt, ezért későn vette észre a zebrán - a Batsányi út irányából a Gorkij lakótelep felé - áthaladó gyalogost. Ekkor a baleset elkerülése érdekében fékezett, de a jármű bal elejével elütötte az idős asszonyt, aki a baleset következtében megsérült. 

A rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt gyanúsítottként kihallgatták a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. A rendőrök az eljárás vizsgálati szakaszát a napokban lezárták és az ügy iratait a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek megküldték.

Jól látni, hová csapódott a gyalogos
Jól látni, hová csapódott a gyalogos
Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában