Közlekedés

2023.03.02. 16:15

Döbbenet! – pár nap alatt zsebre tették a tarjáni zebrák láthatósági lobogóit

Úgynevezett „láthatósági zászlókat" helyeztek ki a minap a salgótarjáni Rákóczi út több pontján annak érdekében, hogy nagyon biztonsággal kelhessenek át a gyalogosok a zebrákon. Az akció kezdeményezői eddig ismeretlenek, úgy ahogyan azok is, akik elkezdték eltüntetni a hasznos kis eszközöket a helyszínekről.

G. P.

A gyalogosgázolások számának csökkentése érdekében rakták ki a zászlókat

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Ahogyan arról beszámoltunk: a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság Facebook-oldalán fejezte ki örömét a  kezdeményezéssel kapcsolatban. Mint írták, a kihelyezett sárga színű zászlók alkalmazásának alapelve az, hogy átkeléskor a gyalogos a zebra egyik oldalán rögzített tárolójából kivesz egy fényvisszaverő csíkkal ellátott lobogót, majd miután átér, a másik oldalon beleteszi a dobozkába. 

Az utóbbi mozdulatot "felejtették el" többen is, hiszen cikkünk megjelenése után tegnap több olvasónk is jelezte, hogy már erősen megcsappant az eszközök száma. Néhol már egyáltalán nincs, ahol pedig van, ott is csak néhány darab. A lakosok felháborodtak, hiszen úgy gondolják: a megyeszékhelyen ezen jótékony megmozdulások is csak tiszavirág életűek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában