Földrengés

2023.02.10. 17:26

Büszkék lehetünk rá: fotón a Törökországban helytálló balassagyarmati hős

Fotót közölt a katasztrófavédelem a törökországi földrengés helyszínén dolgozó HUNOR mentőszervezet tagjairól "Adjunk arcot a hőseinknek" címmel. A fotón a balassagyarmati tűzoltó, Kajdy Norbert is látható.

Nool

Mint arról már beszámoltunk, balassagyarmati tűzoltó is helytáll a törökországi földrengés áldozatainak felkutatásában. Kajdy Norbert tűzoltó százados, a Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság C szolgálati csoportjának szolgálatparancsnoka a HUNOR Mentőszervezet delegáció tagjaként dolgozik a helyszínen. 

Kajdy Norbert 2012, azaz az alapítás óta tagja a speciális helyzetekben bevethető HUNOR (Hungarian National Organisation For Rescue Services) hivatásos nehéz kutató-mentő mentőszervezetnek. Törökországba hétfő este indultak el, kedd óta pedig az alá-, ki- és megtámasztási alegység (shoring team) tagjaként áll helyt a gyarmati lánglovag a földrengéssel sújtott területen. 

A magyar delegáció tagjai a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság beszámolója szerint jelenleg Antakya városában dolgoznak egy hátfalára dőlt szálloda, és a környező, itt-ott még lángoló épületek területén. 

– A két részre osztott csapat, az Alfa és a Bravo tagjai jól vannak, éjszakára sem állnak le a kutatással. Eddig tizenhét túlélőt mentettek ki a romok alól, és huszonkilenc halottat hoztak felszínre, valamint több állatot is kimenekítettek – írták Facebook-oldalukon péntek reggel közzétett bejegyzésükben

„Adjunk arcot a hőseinknek”

Az Alfa és Bravo névre keresztelt csapatban dolgozó HUNOR mentőszervezetről ma délután két fotót is közzétett közösségi oldalán a katasztrófavédelmi főigazgatóság „Adjunk arcot a hőseinknek” címmel. 
– A képek - amiken természetesen nem szerepel a csapat minden tagja - azokban a ritka pillanatokban készültek, amikor megálltak egy percre, hogy koszosan, fáradtan, de mégis mosolyogva üzenjék meg nekünk: „Mi jól vagyunk, töretlen a lelkesedésünk, ne aggódjatok miattunk!” – számolt be a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az Alfa alegység hátsó, álló sorában jobbról a második hős a balassagyarmati lánglovag, Kajdy Norbert.

Az Alfa alegység hátsó, álló sorában jobbról a második hős a balassagyarmati lánglovag, Kajdy Norbert
Alfa alegység: az álló sorban jobbról a második hős a balassagyarmati lánglovag, Kajdy Norbert
Fotós: HUNOR és Dyekiss Dénes / Forrás: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában