Segítségnyújtás

2023.02.11. 14:53

Helyszíni fotók Törökországból: a földi pokolban menti az életeket a gyarmati tűzoltó

Folyamatosan keresik a túlélőket a törökországi földrengés után a HUNOR Mentőszervezet és a TEK tagjai. Balassagyarmati hősök is köztük vannak.

Nool

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a HUNOR Mentőszervezet ötven fővel, öt orvossal és két keresőkutyával indult el Törökországba, hogy tíz napon keresztül, huszonnégy órás munkavégzéssel, két váltásban segítse a bajbajutottakat. 
A mentőszervezetnek tagja, Kajdy Norbert tűzoltó százados, a Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság C szolgálati csoportjának szolgálatparancsnoka is a frontvonalban kutat túlélők után.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombat délután a Facebook-oldalán közölte: a HUNOR tagjainak minden kreativitásra szükségük van ahhoz, hogy megfelelő körülményeket teremtsenek a kint tartózkodáshoz és a hatékony munkához. 

Az elektronikai berendezések mellett olyan, a hétköznapi euró hoz szükséges berendezéseket is készítenek, mint a romok között talált kábelekből gyártott hosszabbító és elosztó, vagy a vödrök, amikhez a vizes ballonok tetejét vágták le. Patai Sándor százados pedig például a sátrak hősugárzóival kötötte össze a generátorral, míg a mosógép dobja kiváló tűzhelynek bizonyult.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, rendkívüli, 7,8-es erősségű földrengés volt hétfőn Törökország és Szíria határán, amelyet számos utórengés követett. Rengeteg mentőcsapat indult a katasztrófa sújtotta területekre, ahol több mint húszezren vesztették életüket. Több magyar egység is Törökországban van. Azonban nem Kajdy Norbert az egyetlen gyarmati, aki kint van. Dr. Tóth Judit, a Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet igazgatója is csatlakozott a törökországi földrengés helyszínére utazott magyar mentőcsapatokhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában