Kifosztás

2022.12.27. 15:01

Segítségnyújtást színlelve fosztottak ki egy idős asszonyt Mátraverebélyben

A bátonyterenyei rendőrök pár órán belül elfogták azt a nőt és férfit, akik Mátraverebélyben fosztottak ki egy idős asszonyt.

Nool

A rendőrség közleménye szerint a 26 éves nő és 29 éves férfi társa december 23-án a mátraverebélyi üzletben vásárolt, amelynek során egy idős hölgynek felajánlották segítségüket, hogy a gurulós bevásárlókocsiját a lépcsőn leviszik. 

A színlelt segítségnyújtás közben a helyi lakosok a táska tetején elhelyezett pénztárcát a benne lévő készpénzzel és bankkártyával együtt ellopták. A nő társa takarásában a tárcát magához vette, amelyet követően a férfi a gurulós táska tetejét visszahajtotta, hogy a sértett a pénztárca eltűnését ne vegye észre. A tettesek ezek után a helyszínről elszaladtak, azonban a bejelentést és az adatgyűjtést követően a bátonyterenyei rendőrök pár órán belül elfogták őket.

Az intézkedés során a rendőrök a nő ruházatában megtalálták az eltulajdonított készpénzt és a bűncselekmény elkövetésének helyszínén a pénztárca és a bankkártya is előkerült. A két mátraverebélyi lakost a rendőrkapitányságra előállították és kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában