Migráns

2022.12.16. 10:35

Salgótarján belvárosában üldözték az embercsempészt, az egyik iskolánál teperték le +fotók

A Salgótarján Rendőrkapitányság járőrei a megyeszékhely belterületén fogták el a grúz embercsempészt.

Nool

A sofőr megpróbált elmenekülni, de elfogták

Forrás: Beküldött

A rendőrkapitányság egyenruhásai Salgótarjánban, a Budapesti úton figyeltek fel egy német hatósági jelzésű személygépkocsira december 16-án 7 óra 40 perckor, azonban annak vezetője a rendőri jelzés ellenére nem állt meg. A gépjárművet az egyenruhások a Salgótarján Május 1. útig követték, ahol az megállt, de a sofőr az autót hátrahagyva elszaladt. A grúz férfit a rendőrkapitányság járőrei egy közeli parkolóban pár percen belül elfogták. Az egyenruhások a német honosságú járműben további 8 fő külföldit találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Forrás: police.hu

Szinte percre pontosan máshol is lebuktak

Nem sokkal korábban, 7 óra 38 perckor a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján a 21-es számú főút 51-es kilométerszelvényében, a lucfalvai elágazónál ellenőriztek egy lengyel honosságú gépjárművet. A járműben 2 fő grúz állampolgár tartózkodott, akiket a rendőrök elfogtak. A rendőrség vizsgálja ennek a két grúz férfinak az embercsempészés bűncselekmény kapcsán betöltött lehetséges szerepét is.

A rendőrök az embercsempészt és a 8 külföldi férfit előállították a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett miatt büntetőeljárást indít.

Nemrég egy Rétságnál elfogott embercsempész ügyéről is beszámoltunk:

Akár 15 év is járhat érte
Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában