Ügyészség

2022.12.19. 14:43

Jogsi nélkül kötötte el az autót a nógrádi kamasz, később motort és légpuskát is lopott

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves fiatal ellen, aki elkötötte nevelőapja autóját, majd egy motorkerékpárt is ellopott.

Nool

Az ügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a 19 éves fiú, akinek jogosítványa sincs, július 22-én 16 óra körül egy Nógrád megyei településen a nevelőapja személygépkocsijának indítókulcsát magához vette, majd a gépjárművet a tudta és beleegyezése nélkül jogtalanul használta, azzal elment Salgótarjánba. Az autót végül az egyik áruház parkolójában hagyta, mivel az akkumulátor lemerült.

A munkahellyel vagy jövedelemmel nem rendelkező, korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már elítélt fiú augusztus elején falujában bement egy ingatlanba, ahol a garázs ajtaját kifeszítette és onnan eltulajdonított egy motorkerékpárt és egy légpuskát 480 ezer forint kárt okozva.

Az eltulajdonított tárgyakat később a rendőrség megtalálta és a sértett részére visszaadta.

A fiatal férfi korábban már két ízben kapott közérdekű munka büntetést lopásért, most a jármű önkényes elvétele és az üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre számíthat.

Ügyében a Salgótarjái Járásbíróság hoz ítéletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában