Pusztítás

2022.12.16. 17:20

Helyszíni fotók: kidőlt fák bénítják meg a forgalmat Észak-Nógrádban

Fotóriporterünket beengedték a Cered és Rónabánya között történt éjszakai fakidőlések helyszínére, ahol még jelenleg is folyamatosan dolgoznak a szakemberek a károk elhárításán.

Nool

A szakemberek jelenleg is dolgoznak az útakadály eltávolításán

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Korábban beszámoltunk róla, hogy éjszaka összesen mintegy harminc fa dőlt rá a 2304-as, Ceredet és Rónabányát összekötő útra. A két település közötti szakaszt még a kora reggeli órákban lezárták a Közút szakemberei. Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója hírportálunk korábbi érdeklődésére elmondta, hogy Rónabányára Salgótarján irányából be lehet menni, viszont Ceredre Pétervására felé lehet csak eljutni. A rendőrök tájékoztatása szerint az útlezárás előreláthatólag pénteken és szombaton fennáll majd.

A tűzoltók is a helyszínen vannak, Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi sajtószóvivője elárulta portálunknak, hogy folyamatosan végzik a fák eltávolítását az úttestről, emellett a munkálatokban az Észak Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is segédkeznek.

A buszközlekedést is érinti az útlezárás!

A Voláninform tájékoztatása szerint a kialakult télies útviszonyok miatt a 3015-ös Salgótarján–Cered–Szilaspogony vonalon közlekedő járatok Salgótarján, Erőmű; Zagyvarónai elágazás; Salgótarján (Zagyvaróna), alsó; Rónarész; Salgótarján (Zagyvaróna), telep és szilváskői elágazás megállóhelyek érintése nélkül közlekednek. 

Péntek délután arról is beszámolt a busztársaság, hogy Salgótarján, autóbusz-állomás és Salgótarján (Zagyvaróna) között plusz autóbusz is közlekedik. Kimaradó megállóhely: Salgótarján, szilváskői elágazás.

A szakemberek bíznak benne, hogy holnap végeznek a munkálatokkal és vasárnap újra megnyithatják az útszakaszt a forgalom előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában