Közlekedés

2022.12.17. 10:45

Fiatal nógrádi autós, ne vezess, ha iszol!

Fiatal autóvezetőket szólít meg legújabb Facebook-posztjában a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság. Fontos tudnivalók a tizen- és huszonéves sofőröknek!

Nool

Nem csak szabálytalan, hanem életveszélyes is! Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Rendszeresen beszámolunk arról, hogy a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság milyen üzenetekkel szólítja meg a megye lakosságát a Facebookon. Ezúttal a fiatal sofőrökhöz címeztek fontos, prevenciós üzenetet.

„Fiatal járművezetőknek szóló sorozatunk lassan végéhez közeledik, de két olyan nagyon fontos dolog van, amire feltétlenül ki kell térnünk” – kezdte pénteki posztját a bizottság. Mint fogalmaztak, az egyik ilyen az alkohol.

„Reméljük, eszedbe sem jut, hogy alkoholfogyasztást követően volán mögé ülsz! Sokan úgy gondolják, hogy ez már lerágott csont, de sajnos még mindig találkozunk az utakon ittas vezetőkkel! Tudnod kell, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában” – figyelmeztettek, hozzátéve, hogy már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít, hiszen az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat válthat ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

„Ne vezess ittasan és soha ne ülj be olyan sofőr mellé, aki a vezetés előtt alkoholt fogyasztott” – zárták a bejegyzést.

A szabályok mindenkire vonatkoznak!

Éppen tegnap, pénteken délelőtt számoltunk be arról, hogy egyetlen szabálytalankodó sem úszhatja meg a felelősségre vonást. A minap például több közúti szabálysértést követően engedély nélkül vezetett és egy rendőri ellenőrzés során lebukott egy fiatal férfi Nógrádban. Információink szerint egy hírességről van szó, aki három napot a fogdán töltött, szerdán pedig bíróság elé állt tettei miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában