Lebukott

2022.12.16. 10:23

Három napot a fogdán töltött a nógrádi celeb

Több közúti szabálysértést követően a minap engedély nélkül vezetett és egy rendőri ellenőrzés során lebukott egy fiatal férfi. Információink szerint egy nógrádi hírességről van szó, aki három napot a fogdán töltött, szerdán pedig bíróság elé állt.

Nool

A Balassagyarmati Törvényszék sajtótitkára, dr. Bárány Dávid a Nool.hu megkeresésére elmondta, hogy december 14-én valóban történt egy bíróság elé állításos eljárás, amiben egy salgótarjáni férfivel szemben engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt 3 nap elzárást, 300 ezer forint pénzbírságot és 3 hónap járművezetéstől eltiltást szabott ki a Salgótarjáni Járásbíróság szabálysértési ügyekben eljáró bírósági titkára. Hozzátette, fellebbezés hiányában a bíróság döntése jogerőre is emelkedett.

Kérdésünkre dr. Bárány Dávid elmondta, hogy az eljárás lefolytatására azért volt szükség, mert a férfinak korábban kigyűltek a büntetőpontjai, emiatt elvették a jogosítványát, azonban a napokban egy közúti ellenőrzés során a rendőrök tetten érték vezetői engedély nélküli vezetés során. Ekkor a rendőrök előállították az illetőt, majd az eljárás alá vont személy 3 nap időtartamra a fogdára került. Ezt a kényszerintézkedést visszatartás jelleggel alkalmazták a rendőrök.

Mint azt a sajtótitkártól megtudtuk, a fogdán eltöltött 3 napot a bíróság jóváhagyta, így ezt már nem kell újra letöltenie. Ha azonban a következő 3 hónapban volán mögé ül, úgy már jóval szigorúbb büntetésre számíthat és akár 1 évre is börtönbe kerülhet.

A közismert férfit telefonon értük el. Nem cáfolta az értesüléseinket, ám határozottan elzárkózott attól, hogy bármit is nyilatkozzon a bírósági ítélet, illetve annak előzményei kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!