Bilincsben

2022.12.20. 10:01

A 15 éves lányát futtatta a drogos nógrádi anya és partnere

A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy 40 éves, gyermekeit elhanyagoló, nevelésükről, gondozásukról nem gondoskodó nő, valamint 47 éves ismerőse ellen, akik a nő egyik lányát prostitúcióra kényszerítették.

Nool

A vád szerint a nő a férje 2018 novemberi halála után két kiskorú lánya alapvető testi, erkölcsi és lelki fejlődési igényeit nem elégítette ki, nem teremtett nekik megfelelő életkörülményeket, biztonságos otthont. Nem mutatott szándékot arra, hogy munkahelyet keressen, holott nagyon rossz körülmények között éltek, nem főzött a gyermekekre, akik az iskolából is rendre hiányoztak, tanszereik nem voltak meg, ruházatuk rendezetlen, megjelenésük ápolatlan és elhanyagolt volt.

A nő több alkalommal tettleg is bántalmazta gyermekeit, miközben a két gyermek után járó árvaellátást és családi pótlékot is magára költötte.

A nő házában több férfi is megfordult, akikkel szexuális kapcsolatot létesített és kábítószert fogyasztott, köztük az utcában lakó II. rendű vádlott is. A férfiak és az anyjuk – a gyermekek jelenlétében is fogyasztottak kábítószert a házban, a nőt egy esetben egy drogos roszulléte miatt mentő szállította el. A fiatalabb, akkor 7 éves kislány egyszer szemtanúja volt az anyja és annak egyik alkalmi szexuális partnere együttlétének is.

A kiskorúak nevelésére, felügyeletére, gondozására köteles anya a szülői feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegte azzal, hogy elhanyagolta gyermekeit, illetve előttük erkölcsileg különösen elítélendő életmódot folytatott, így a két kiskorú testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését is nagyban veszélyeztette.

15 éves lányt kényszerítettek prostitúcióra

A nő és egyik partnere, az ügy II. rendű vádlottja 2019 év elején megállapodtak abban, hogy a nő idősebbik, de még akkor is csak 15 éves lányát haszonszerzés végett a férfi futtatni fogja, szexuális partnereket szervez részére a környéken. Az anya a tiltakozó lányát megfenyegette, saját maga és a kishúga bántalmazásával zsarolta meg. A megfenyegetett kiskorú kiszolgáltatott helyzetben volt, mivel az anyja házában, az ő nevelése, felügyelete alatt állt, a tizennyolcadik életévét még nem töltötte be, tényleges választási lehetőség hiányában kénytelen volt megtenni, amire utasították.

A férfi – aki tisztában volt a lány életkorával –  2019 januárja és szeptembere között legalább négy alkalommal szállította a gépkocsijával a sértettet különböző férfiakhoz szexuális szolgáltatás nyújtására, az alkalmanként átvett 5 ezer forint felét az anyának adta.

A kiskorúakat a családvédelemnek 2019 októberében sikerült kiemelni a lakókörnyezetükből, és nevelésbe venni.

9 és 10 év fegyház várhat rájuk

Az anyát két rendbeli kiskorú veszélyeztetése, valamint az elkövető nevelése, felügyelete, gondozása alatt álló, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére kizsákmányolás céljából, fenyegetéssel, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettével vádolja az ügyészség, a férfinek emberkereskedelem bűntette miatt kell felelnie.

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabására és közügyektől eltiltásukra tett indítványt azzal, hogy a férfi előélete miatt feltételes szabadságra sem bocsátható.

Mértékes indítványként, teljes beismerés és a tárgyalásról lemondás esetére a Nógrád Megyei Főügyészség a nő esetében – halmazati büntetésként – 9, míg társa tekintetében 10 év fegyházbüntetést jelölt meg a vádiratban, valamint indítványozta az anya szülői felügyeleti jogának megszüntetését és eltiltását minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék hoz elsőfokú ítéletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában