Prevenció

2022.11.23. 08:56

Megvédenék a nógrádi tiniket az online zaklatástól

Prevenciós foglalkozásokat tartott a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója a megyében élő középiskolás diákok részére.

Nool

A rendőrök fontosnak tartják, hogy a megelőzésre való figyelemfelhívást minél fiatalabb korban elkezdjék

Forrás: police.hu

Nógrád megye több tanintézményben, közel 200 diák számára tartott iskolai előadásokat az elmúlt időszakban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója. 

– Kollégám az internet veszélyeire, az online zaklatásra (cyberbullying), illetve az online szexuális zaklatás (online grooming) veszélyeire, felismerésük módjaira hívta fel a gyerekek figyelmét. A tanórákon a hatékony kommunikációs módszerek, a drogprevenció és az iskolai agresszió témákban is hasznos tanácsokat kaptak a gyerekek – mondta el hírportálunknak Buda Gábor.

internetezés prevenciós előadás 2022.11.23.
Az internet veszélyei mellett a drogok káros hatásairól és az iskolai agresszióról is szó esett
Forrás: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtószóvivője hírportálunk olvasóival is megosztott néhány fontos tanácsot a biztonságos internetezéssel kapcsolatban:

  • Ne adja meg senkinek felhasználónevét és jelszavát!
  • Közösségi oldalon ne legyen nyilvános a profilja, a személyes adatait, a megosztott tartalmakat csak az ismerősei láthassák! 
  • Csoportosítsa ismerőseit, ezáltal korlátozhatja, hogy ki mit láthat! 
  • Egyéb oldalra vagy alkalmazásba közösségi profiljával történő bejelentkezés során ellenőrizze, hogy az oldal vagy alkalmazás milyen személyes adataihoz (születésnap, e-mail cím, ismerőseinek köre stb.) fér hozzá! Szükség esetén módosíthatja az elérhető információk körét.
  • Más által is használt számítógépen – ha befejezte az internet használatát – minden esetben jelentkezzen ki a közösségi oldalról, levelezéséből! A böngésző bezárása nem elegendő!
  • Rendszeresen készítsen biztonsági másolatot fontos adatairól! Erre alkalmas lehet egy külső merevlemez, amit csak a biztonsági mentés idejére csatlakoztatunk a számítógéphez, vagy olyan online tárhely, amely tárolja a fájlok korábbi verzióját is.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Nógrád megyei rendőrök közel 900 diák részére tartottak már a kábítószer-fogyasztás káros hatásairól prevenciós jelleggel előadásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában