Prevenció

2022.10.21. 21:03

Fiatalok a drogok bűvöletében – dolgoznak ellene a nógrádi zsaruk

A kábítószer-fogyasztás káros hatásaira hívják fel a fiatalok figyelmét a Nógrád megyei rendőrök. Drogprevenciós előadásaikat már közel 900 diák meghallgatta a megyében.

Nool

Forrás: police.hu

– Válassz legális, egészséges szenvedélyeket a kábítószer-fogyasztás helyett – mottóval tartottak előadásokat a Nógrád megyében élő fiataloknak az elmúlt időszakban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési területen dolgozó szakemberei. A rendőrök ugyanis kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalok körében történő kábítószer-használat megelőzésére, ezért az elmúlt hetekben is hasznos információkat tudhattak meg tőlük a diákok a kábítószerek használatával kapcsolatos döntéseikhez kötődően. 

– Az elmúlt hetekben közel 20 tanintézményben, mintegy 900 diák számára tartottak munkatársaim iskolai foglalkozásokat, amelyek során felhívták a gyerekek figyelmét a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, illetve rámutattak arra is, hogy milyen más legális, egészséges szenvedélyeket válasszanak a drogok helyett – mondta el hírportálunknak Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

drogprevenciós előadás
Forrás: police.hu

Hozzátette, hogy a rendezvények helyszínén a fiatalok a fentieken túl drogmegelőzéssel kapcsolatos tesztlapokat is kitölthettek, valamint a témában kötetlen beszélgetés formájában tehettek fel kérdéseket a szakembereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában