Hobbi

2022.11.09. 10:05

Állati jó tűzoltó: különleges élőlényekről is gondoskodik a szécsényi szerparancsnok +fotók

Fekete Attila szécsényi tűzoltó zászlós otthonában érdekes élőlényekből sincs hiány. Kezdetben teknősöket és hörcsögöket tartott, majd egyre gyarapodott az állomány.

P.K.

Fekete Attila tűzoltó zászlós 2015 óta a szécsényi katasztrófavédelmi őrs tagja

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldala

A Katasztrófavédelem Magazin legfrissebb számában mutatta be azt a nógrádi tűzoltót, aki négy óriáskígyóról, egzotikus siklókról, teknősökről, gekkókról, egy ritka mexikói kétéltűről, az axolotlról, kutyáról, macskáról, halakról, baromfikról, bárányokról és hetven méhcsaládról is gondoskodik. 

Mint írták: Fekete Attila 2006-ban szerelt fel Balassagyarmat Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságára, 2015 óta a szécsényi katasztrófavédelmi őrs szerparancsnokaként teljesít szolgálatot. 

Hozzátették: a lánglovag mindig is szerette a természetet és az állatokat, az élővilág iránti rajongása már gyermekként is áthatotta az életét. Több vicces története is akad, mely állatok iránti szenvedélyének köszönhető. Egyszer kígyóinak élő egereket vásárolt, ám azok hazaszállítás közben egyszer kiszöktek a buszon, mely igencsak kalandos utazást okozott. Olyan élménye is volt már, hogy egy kígyóivadék meglépett a lakásban, melyet a felesége a cipőjében látott viszont nem kis meglepetésére. A tűzoltó mostanában méhészkedik is, így valószínűleg immár több százezer egyedről is gondoskodik odahaza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában