Ellenőrzés

2022.11.23. 13:29

19 nógrádi autóst buktatott le a drónos razzia + videó

A megye rendőrei három városban ellenőrizték drónnal a közlekedőket az elmúlt héten.

Nool

November 14. és 18. között közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Nógrád megyei rendőrök annak érdekében, hogy visszaszorítsák a kiemelt közlekedési szabályszegéseket és javítsák  a közlekedők biztonságérzetét. A zsaruk a Salgótarjáni, a Pásztói és a Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén tartottak drónos közlekedésbiztonsági akciót. A megyeszékhelyen a forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzésén áthaladókat szűrték ki a forgalomból, míg Pásztón és Szécsényben az elsőbbség szabályainak betartását ellenőrizték.

– A közlekedésrendészeti ellenőrzés alkalmával a tilos jelzésen áthaladás, valamint az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla jelzésének figyelmen kívül hagyása miatt a rendőrök 18 szabályszegő sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, 1 esetben pedig figyelmeztetést alkalmaztak – mondta el hírportálunknak Buda Gábor.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője egyúttal elárulta, hogy az elkövetkezendő időszakban megyeszerte terveznek további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. 

– Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti közlekedés szabályait! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megszegve vezetnek! – hívta fel a figyelmet Buda Gábor.

Korábban arról írtunk, az országban elsők között alkalmaztak pilóta nélküli légi járművet - másnéven drónt - a balesetek megelőzése és a közlekedés biztonságának javítása érdekében 2020. júniusában Nógrád megyében. Az eszközt azóta is a helyiek biztonsága érdekében vetik be – eredményesen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában