Fiatalok biztonsága

2022.10.17. 14:15

Terítéken a zaklatás: továbbképzésen vettek részt a nógrádi iskolaőrök

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának szervezésében továbbképzésen vettek részt a helyi iskolaőrök.

Nool

Fizikai erőnléti tréningen, valamint intézkedéstaktikai, önvédelmi továbbképzésen is részt vettek az iskolaőrök

Forrás: Police.hu

A sóshartyáni lőtéren hétvégén megtartott képzést Tóth Szabolcs rendőr őrnagy, a Bűnmegelőzési Alosztály megbízott vezetője nyitotta meg, amelyet követően Gubinyi Attila rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Iskolapartnerségi Osztály vezetője értékelte az iskolaőri szervezet működését, tájékoztatta a jelenlévőket az elmúlt időszak eseményeiről, a toborzási feladatokról és a programba újonnan belépő intézményekről. Dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese is köszöntötte a megjelenteket és megosztotta az iskolaőrséggel kapcsolatos észrevételeit.

iskolaőr, előadás
Szakmai előadásokat is hallhattak a résztvevők
Forrás: Police.hu

Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a nap folyamán Valenta Linda mediátor és Bada Klaudia szociálpedagógus vezetésével a jelenlévők asszociációs és tréning jellegű feladatokon keresztül kommunikációs- és konfliktuskezelési technikák gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit beszélték át. A képzés résztvevői a mindennapi munkájuk során is tapasztalt, konkrét példákon keresztül iskolaőri intézkedések feldolgozásával fejlesztették a gyermekekkel történő munka során alkalmazható készségeiket, illetve a napi tevékenység ellátásához szükséges konfliktuskezelési kompetenciáikat.

– Az iskolaőrök Ringeisen Tamás rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály vezetőjének koordinálásával fizikai erőnléti tréningen, valamint intézkedéstaktikai, önvédelmi továbbképzésen is részt vettek – tette hozzá.

A program zárásaként érzékenyítő kisfilmeket vetítettek, amelyek témája az iskolai zaklatás volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában