Közbiztonság

2022.10.21. 14:42

Rettegnek a balassagyarmatiak a furcsa kinézetű, zavartan viselkedő férfitól

Az egyik közösségi oldalon napok óta több balassagyarmati lakos is egy zavartan viselkedő férfira panaszkodik, aki követi őket a városban.

Lászlók Judit

Sokan félnek az őket követő férfitól a városban (borítóképünk illusztráció)

Forrás: Shutterstock

A beszámolók szerint a férfi hosszú bőrkabátot, svájci sapkát, bőrkesztyűt visel, valamint egy fekete táskát és egy olyan botot hord magánál, amin lánc lóg. Akiket minden ok nélkül követ, minden esetben nagyon megrémültek tőle. A hozzászólók közül többen azt állították, hogy a nehéz sorsú férfi korábban hajléktalanként élt Salgótarjánban és mentális problémái is vannak. 

Az ügyben megkerestük a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot is, arról érdeklődtünk, hogy tett-e valaki bejelentést a zavartan viselkedő férfi miatt. 

– A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra október 18-án, kedden este érkezett névtelen bejelentés arról, hogy egy férfi Balassagyarmat belterületén az utcán sétáló embereket zaklatja – mondta el portálunknak Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

– A rendőrkapitányság munkatársai azonnal a bejelentő által megjelölt helyre siettek, ahol a férfit nem találták, a felkutatásra tett intézkedések pedig nem vezettek eredményre. A beszerzett adatok alapján kollégáim megállapították, hogy a bejelentő által megjelölt férfit korábban már több alkalommal igazoltatták a személyazonosságának megállapítása miatt Balassagyarmaton a rendőrkapitányság munkatársai. A beérkezett bejelentéssel kapcsolatban szabálysértés, vagy bűncselekmény elkövetésének gyanúja nem merült fel – tette hozzá Tamás-Kovács Andrea.

A sajtóreferens közölte továbbá azt is, hogy a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság beosztottjai a megye egész területén folyamatos közterületi szolgálatot látnak el, s ha jogsértő cselekményt észlelnek a jogszabályi előírásoknak megfelelően a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megteszik. Hangsúlyozta továbbá, hogy a rendőrök különös figyelmet fordítanak a fedélnélküliek ellenőrzésére is.

Arra kérdésünkre pedig, hogy korábban jelentették-e már a férfi zavart viselkedését, a sajtóreferens azt válaszolta, hogy nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

– Amennyiben a köznyugalmat súlyosan megzavaró, a közösségi tereken félelmet, riadalmat vagy megbotránkozást keltő cselekményt észlelnek, tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívó telefonszámon – mondta Tamás-Kovács Andrea. 

Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy csütörtökön a hajléktalanellátásról tartottak konferenciát Salgótarjánban, ahol három megye szakemberei cseréltek tapasztalatot annak érdekében, hogy jobban felkészülhessenek a novemberben kezdődő úgynevezett krízisidőszakra. Kiderült az is, hogy november 1-től munkába áll Nógrádban is a krízisautó, ami megkönnyíti majd a szakemberek munkáját, ha gyors beavatkozásra lesz szükség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában