Bilincsben

2022.10.28. 14:13

Pár órán belül két embercsempészt is elfogtak a nógrádi rendőrök, 34 migránst szállítottak

Nógrád megye területén rövid időn belül két embercsempészt fogtak el a rendőrök.

Nool

Forrás: police.hu

A Szécsényi Rendőrkapitányság járőrei október 26-án hajnalban a Szécsényt és Ludányhalászit összekötő útszakaszon vontak ellenőrzés alá egy magyar felségjelzésű gépjárművet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Veszprémi Osztályának jelzése alapján. A járművet egy 43 éves, magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező tunéziai férfi vezette, aki a megállást követően a gépkocsiból kiugrott és elszaladt, azonban a rendőrök rövid időn belül Ludányhalászi külterületén elfogták. A hatóság tagjai a kisteherautót átvizsgálták, amelynek rakterében 19 külföldi tartózkodott.

Pár órával később újabb embercsempész bukott le

Ugyanezen a napon, pár órával később a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai fogtak el egy 20 éves román állampolgárságú embercsempészt, aki egy magyar felségjelzésű tehergépkocsi rakterében kísérelt meg 15 főt illegálisan a magyar-szlovák államhatáron átszállítani.

Forrás: police.hu

A két gépjármű rakterében tartózkodó 34 fő magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért őket – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói a 43 éves és a 20 éves férfival szemben – őrizetbe vétel mellett – embercsempész bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak és előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásuk indítványozására.

Legutóbb két napja írtunk artról, hogy elrendelte a Balassagyarmati Járásbíróság annak a 30 éves iraki férfinek a letartóztatását, aki október 13-án 39 szír állampolgárt próbált meg átjuttatni a határon.

Egy héttel ezelőtt pedig 26 illegális migránst fogtak a pásztói rendőrök Szarvasgedénél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában