Lakat alatt

2022.10.26. 08:58

Letartóztatták az iraki embercsempészt, aki 39 migránst akart átcsempészni a gyarmati határon

Elrendelte a Balassagyarmati Járásbíróság annak a 30 éves iraki férfinek a letartóztatását, aki október 13-án 39 szír állampolgárt próbált meg átjuttatni a határon.

Nool

Az embercsempész akár 10 év börtönbüntetést is kaphat

Forrás: police.hu

A történtekről korábban hírportálunkon is beszámoltunk, miszerint az iraki férfi október 13-án egy német honosságú, áruszállításra alkalmas jármű utasterében 1, míg a csomagtérben 38, érvényes útiokmánnyal nem rendelkező szír állampolgárt szállított a szlovák határ irányába. 

– A teljesen zárt csomagtérben a 38 utas összezsúfolódva, megfelelő szellőzés és ülőhely nélkül utazott megállás nélkül, az ország déli határától tartó több órás út során. Hiába jelezték, hogy a csomagtérben többen rosszul lettek, a gyanúsítottat ez hidegen hagyta, így utasainak testi-lelki gyötrelmet okozott. A férfit végül Balassagyarmaton egy rendőri ellenőrzés buktatta le – tért ki az ügy részleteire szerdai közleményében a Nógrád Megyei Főügyészség.

Hozzátették, hogy a férfi terhére a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette róható, így büntetése várhatóan öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés lesz. A Balassagyarmati Járási Ügyészség annak érdekében, hogy a bűnöző jelen legyen az ellene indított eljárás során, indítványozta a férfi letartóztatását, a nyomozási bíró pedig el is rendelte azt.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában