Vádemelés

2022.10.17. 15:54

Ittas vezetéssel gyarapította bűnlajstromát az élettársát életveszélyesen megfenyegető nógrádi férfi

Élettársa életveszélyes megfenyegetése miatti felfüggesztett büntetése során újabb bűncselekményt is elkövetett egy 51 éves férfi, emiatt most vádat emelt ellene a Pásztói Járási Ügyészség.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Ittas vezetésen kapták rajta azt az 51 éves férfit, aki épp feltételes ügyészi felfüggesztés alatt állt élettársa korábbi, életveszélyes megfenyegetése miatt. Mivel újabb bűncselekményt is elkövetett, így most a korábbi vétsége miatt vádat emelt ellene a Pásztói Járási Ügyészség. A férfinek zaklatás bűntette miatt kell felelnie.

A Nógrád Megyei Főügyészség friss közleménye szerint a korábban egy párt alkotó férfi és nő, az asszony tulajdonában lévő ingatlanban élt, ám kapcsolatuk 2020 januárjában olyannyira megromlott, hogy hangos veszekedéseik és nézeteltérésük miatti vitáik folyamatossá váltak. Ilyenkor a nő többször kérte a férfitól, hogy költözzön el, ennek a férfi hosszabb-rövidebb időszakokra eleget is tett.

– 2020. február 1-jén is külön éltek egymástól. A férfi délután megjelent a nő házánál, ahol újfent vitába keveredtek. A szóváltás során a férfi szidalmazta a nőt és azzal fenyegette meg, hogy amennyiben nem engedi be őt a házba, megöli – áll az ügyészség közleményében. Az ügyben a járási ügyészség 2020 júliusában két évre feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott. Ilyet abban az esetben tesznek, ha a vádlott bűncselekménye 3 évnél nem súlyosabban büntetendő, s ha ettől az elkövető magatartása kedvezően változhat. Mivel a férfi akkor megbánó magatartást mutatott és beismerte a tettét, ezért kapta ezt a számára kedvezőbb ítéletet. 

Időközben azonban elkövetett egy újabb bűncselekményt is azzal, hogy részegen ült a volán mögé, így az ügyészségnek a felfüggesztett eljárás folytatásáról kellett határoznia. A férfi ellen az élettársa sérelmére személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntette miatt emeltek vádat, a vádiratban pedig indítványozták, hogy a Pásztói Járásbíróság büntetővégzés alkalmazásával szabjon ki rá pénzbüntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában