Ügyészség

2022.10.28. 13:30

Fel akarta gyújtani a kocsmát - kitiltott vendégek randalíroztak két salgótarjáni presszóban

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik a megyeszékhelyen található vendéglátóhelyeken kerültek konfliktusba az üzemeltetővel.

Nool

A 21 éves férfi szétrúgott egy reklámtáblát és az ereszcsatornába is többször belerúgott

Forrás: ugyeszseg.hu

Az ügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a 21 és 48 éves vádlottak korábban rendszeresen olyan magatartást tanúsítottak a sértett által üzemeltetett presszókban, hogy a nő utasítást adott az alkalmazottjainak, miszerint a férfiak nem léphetnek be a vendégtérbe és nem szolgálhatják őket.

Ennek ellenére a két férfi augusztus 13-án az egyik kocsma teraszán italozott. A tulajdonos felszólította őket a távozásra, szidalmazni kezdték, miközben átmentek a közelben lévő másik egységbe, ahol a nő szintén távozásra szólította fel őket.

A fiatalabb férfi ordítani kezdett a nővel, majd a kezében lévő sörösüveg tartalmát a szabadtéri részen található asztalokra öntötte, majd szétrúgott egy reklámtáblát és az ereszcsatornába is többször belerúgott.

A férfiak ezután visszaindultak az első helyszínre, a sértett pedig követte őket, hogy megakadályozza a betérésüket. Ezt észlelve a fiatal vádlott azzal fenyegette meg a nőt, hogy felgyújtja a kocsmáját, valamint megverik az élettársát.

A fenyegetéseket hallva a presszó egyik vendége a sértett védelmére kelt, ezért őt az idősebb vádlott egy alkalommal fejen ütötte, majd a vádlottak távoztak a helyszínről. A megütött vendég sérülést nem szenvedett, az elkövetők a vendéglátóhelynek 76 ezer forint kárt okoztak a rongálással.

Az ügyészség a fiatalabb elkövetőt garázdasággal, rongálással és közveszélyt okozó cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével, míg társát garázdaság vétségével vádolta meg; vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában