Elfogás

2022.10.21. 10:20

Rács mögött a Balassagyarmaton elfogott külföldi embercsempész

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványának megfelelően elrendelte annak a 30 éves iraki állampolgárnak a letartóztatását, aki külföldi állampolgárokat próbált átcsempészni az országhatáron.

Nool

Az elfogott illegális bevándorlók szír állampolgároknak vallották magukat

Forrás: police.hu

2022. október 13-án Balassagyarmat Kóvár nevű városrészén rendőri ellenőrzés alá vonták az iraki állampolgár által vezetett, áruszállításra alkalmas gépjárművet, melyben összesen 39, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott, akik a személyszállításra alkalmatlan raktérben, ablak, szellőző nyílás, klíma és ülőhely nélkül összezsúfolva utaztak. 

A jármű a déli országhatártól történt indulástól kezdve, a több órás autóút során sehol nem állt meg. Az embertelen körülmények között a raktérben tartózkodó menekültek érvényes, külföldre szóló úti okmánnyal nem rendelkeztek, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A sofőrt a nyomozó hatóság csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsította meg, a járási ügyészség a magyarországi tartózkodási hellyel nem rendelkező iraki férfi letartóztatására a bűncselekmény tárgyi súlyára tekintettel és jelenlétének biztosítása érdekében indítványt tett.

A Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészséggel egyetértve egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában