Beavatkozások

2022.09.19. 10:28

Tombolt a viharos szél Nógrádban: sokszor riasztották kidőlt fák miatt a tűzoltókat

Öt alkalommal is a viharos szél miatti károk miatt riasztották a Nógrád megye tűzoltókat vasárnap.

Nool

A 22-es főúton egy kisteherautóra borult egy fa vasárnap

Forrás: Balassagyarmati HTP

Fotó: Pesti József tű. főtörzsőrmester

Kidőlt fák és leszakadt faágak adtak munkát a lánglovagoknak a hét utolsó napján. 

– A reggeli órákban Ecseg és Pásztó között dőlt az úttestre egy fa, melyet a pásztói hivatásos tűzoltók távolítottak el. Délután Balassagyarmaton, a Leiningen Károly utcában egy megdőlt, nagy méretű tuja veszélyeztetett egy családi házat. Itt a helyi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Pár órával később Mátraszentimre és Bagolyirtás között akadályozta egy kidőlt fa a járműforgalmat, melyet a pásztói hivatásos tűzoltók távolítottak el az úttestről. Este Hugyagon, a Szécsényi utcában egy családi ház udvarában kettéhasadt egy fűzfa, melynek egyik fele a ház tetejére dőlt. A káresetet a szécsényi hivatásos tűzoltók számolták fel – mondta el hírportálunknak Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a 22-es főúton, Balassagyarmat közelében egy harminc méter magas fa dőlt egy, az úton közlekedő kisteherautóra vasárnap. 

– A balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járművet, majd eltávolították a kidőlt fát az úttestről. Az autóban két ember utazott, egyiküket megfigyelés céljából kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben – ismertette a szóvivő. A káresetről képeket is megosztottak hírportálunkkal, a galériát az alábbiakban tekinthetik meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában