Tárgyalás

2022.09.21. 15:53

Prostitúcióra kényszerített két nőt, a gyarmati törvényszék ítélkezik felette

Emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt kellett bíróság állnia kedden délelőtt a Balassagyarmati Törvényszéken egy dél-nógrádi fiatal férfinak.

Hegedűs Henrik

Szeptember 30-ra halasztották az ítélet meghozatalát

Forrás: Nool

Fotó: Pexels

A vádirat tanúsága szerint az elkövetésekkel vádolt, dél-nógrádi községben élő férfi még négy évvel ezelőtt csábított ki különböző ígéretekkel két, a szomszédos településeken lakó nőt Lipcsébe, hogy végül prostitúcióra kényszerítse őket. A sértetteket emellett bántalmazta is, ráadásul a személyi szabadságuktól is megfosztotta őket, aminek a körülményei az ügyészség álláspontja szerint emberkereskedelemnek minősülnek. Ezen felül legalább 35 millió forintnak megfelelő eurót is keresett a hölgyek foglalkoztatásával.

A vádirat további állításai szerint a nők napi szinten akár ezer eurót is kerestek szolgáltatásaikkal.

A törvényszéki tárgyalás kedden már a vége felé közeledett, így Lászlóné dr. Verebélyi Edina bírónő az utolsó tanút hallgatta meg a prostitúcióval kapcsolatos ügy kapcsán.

A börtönbüntetés alatt álló tanú, aki az egyik sértett korábbi élettársa volt, nem tudott a bírói kérdésekre egyértelmű válaszokkal felelni, folyamatosan azt mondta, hogy a korábbi vallomásai óta több év telt el, ráadásul abban az időben rendszeresen kábítószeres befolyásoltság alatt állt, ezért nem emlékszik pontosan a részletekre. Kijelentette továbbá, hogy korábbi élettársa nem szavahihető személy – mindenesetre a bírónő szembesítette őt a korábban tett nyomozati vallomásával.

A bizonyítási eljárás végeztével a perbeszédek hangzottak el. Az ügyészség képviselője fenntartotta az emberkereskedelemmel és egyéb bűncselekményekkel kapcsolatos vádjait, indítványozva, hogy a kiszabható 5-15 év közötti börtönbüntetés a fegyházfokozatot érje el, és múlja felül a tíz éves időtartamot. A védelem részéről szóló ügyvéd hangsúlyozta, a vádirat több állításával nem ért egyet, sőt, az emberkereskedelem tényállásában szereplő vádlotti magatartás több esetben kifogásolható, ráadásul  olyan koronatanú meghallgatására nem került sor, akinek a vallomása döntő mértékben befolyásolhatná az ítélethozatalt, éppen ezért annak halasztását is kérvényezte.

Lászlóné dr. Verebélyi Edina a tárgyalás körülményeinek figyelembe vételével elfogadta a védelem halasztási kérelmét, ezért a büntetőügy elsőfokú ítéletének kihirdetését szeptember 30-ra, péntekre tűzte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában