Tűzszerészet

2022.09.20. 13:46

Bombákat találtak a 22-es főútnál, tűzszerészeket is várnak Szécsény mellé (videó)

Eddig nyolc darab szárnyas bombát találtak a település után, a 22-es főút mellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a közelmúltban.

N.O.

A 22-es főút mellett irtják a növényzetet, hogy a tűzszerészek hozzáférjenek műszereikkel a területhez

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Lehel Zoltán, a társaság megyei igazgatója portálunknak elmondta, hogy hozzávetőlegesen 4-5 héttel ezelőtt dolgoztak az érintett területen a kollégái, amikor különböző lőszerekre és aknavető gránátokra leltek.

– Kihívtuk a honvédségi tűzszerészeket, akik 30 darab lőszert el is vittek. Akkor azt javasolták, hogy kutassuk át ezt a szakaszt, ugyanis több lőszer lehet a helyszínen. Végül kiderült, hogy a második világháborúban csata helyszínéül szolgált ez a terület, a domboldalon pedig még lövészárkok is voltak – közölte Lehel Zoltán.

Hozzátette: jelenleg a tűzszerészek munkáját segítik azáltal, hogy az ő szakfelügyeletük mellett olyan szintig leirtják a növényzetet, hogy utána a műszereikkel hozzáférhessenek a területhez. Az igazgató kiemelte, miután a szakemberek elvégzik a feladatukat, ők is nyugodtabban küldik majd ide a munkatársakat dolgozni. Információink szerint a növényirtás és a lőszer mentesítés több napig is eltarthat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában