Baleset

2022.08.29. 10:00

Vaddisznó miatt borult árokba egy autó Balassagyarmatnál, többen is megsérültek

Nógrád megye közútjain az elmúlt négy napon rendőreink kilenc közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Nool

Forrás: police.hu

A police.hu beszámolója szerint egy 25 éves férfi személygépkocsival közlekedett augusztus 27-én éjszaka Balassagyarmat irányából Ipolyszög felé, amikor egy vaddisznó ugrott elé. A járművezető a kormányt félrerántotta, a menetirány szerinti bal oldali árokba hajtott és felborult. A baleset következtében a gépjármű vezetője és utasa is megsérült.

Hírportálunk az esettel kapcsolatban megkereste az Országos Mentőszolgálatot is, akik elmondták, hogy az esethez egy mentőegységet riasztottak, majd a helyszíni ellátást követően két személyt könnyebb sérülésekkel szállítottak a területileg illetékes kórházba.

Forrás: police.hu

Nógrád megye rendőrei az elmúlt négy napon további nyolc anyagi káros baleset helyszínén és három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A vadbalesetek megelőzése érdekében a rendőrök felhívják a figyelmet, hogy

  • erdők, mezők, bokros területek mellett vezető utak mentén számítani kell a vadállatok megjelenésére, ezért a jármű sebességét úgy válasszák meg, hogy szükség esetén meg tudjanak állni a gépkocsival!
  • Vadveszélyre figyelmeztető táblával jelzett útszakaszon – legfőként a kora reggeli és az esti órákban – különösen óvatosan és figyelmesen vezessenek, mivel az úton számítani kell arra, hogy a szabadon élő állatok bármikor a jármű elé ugorhatnak!
  • Amennyiben vadat lát, lassítson! A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. A mozdulatlanul álló vad hirtelen megugorhat és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.
  • Ha egy őzet, illetve szarvast látott, számítson többre is! Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.
  • Amikor hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában