Tábor

2022.07.02. 09:49

Színes programok várták a fiatal nógrádi rendőrtanoncokat (videó)

Befejeződött a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság gyermektábora.

Nool

Forrás: police.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a héten rendezték meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság „Iskola rendőre” programhoz kapcsolódó nyári táborát. A beköltözött közel 30 iskoláskorú gyermek a Bárnai Kempingben változatos és hasznos programokon vehetett részt öt napon át. Balesetmegelőzési foglalkozások során a szakemberek ismertették a gyerekeknek a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait, felhívták a figyelmet a szabadvizekben fürdőzés veszélyeire és a 112-es segélyhívószám rendeltetésszerű használatára.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya egy napos játékos bűnmegelőzési foglalkozást tartott a gyerekeknek. A rendőrök felkészítették a diákokat  bűnmegelőzési tanácsaikkal a biztonságos nyári vakációra, előadást tartottak az internet veszélyeiről. A közel egy hét alatt a katasztrófavédelem, a honvédség és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya is bemutatót tartott a táborozóknak.

A szervezők a gyermekeket egy kirándulásra kísérték el Hollókőre, ahol nem csak megtekinthették az Ófalut, és a várat, de megismerkedtek a falu történetével is.

A táborozók minden napja reggeli tornával indult. Lelkesen mérték össze tudásukat a sportversenyeken is. A csapatépítőjátékok során a felnőttek felhívták a gyermekek figyelmét az egymással történő megfelelő kommunikációra, az empátiára, az egymásra figyelés fontosságára.    

Az utolsó napon, július 1-jén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Mozgó Játszótér” elnevezésű programjával látogatott el a gyerekekhez. A kisbusszal érkező szakemberek több fejlesztő játékkal szórakoztatták a táborlakókat, akik ennek során páratlan élményeket szerezhettek.

A foglalkozásokat a gyerekek nagyon élvezték és a szervezők bíznak abban, hogy az itt elsajátított hasznos bűn- és balesetmegelőzési ismereteket a biztonságuk érdekében a nyári vakáció ideje alatt is hasznosítani tudják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában