Tábor

2022.06.27. 18:21

Bűn- és balesetmegelőzés is szerepel a bárnai tábor programjában

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezi a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Salgótarjáni Rendőrkapitánysággal közösen az Iskola rendőre című nyári tábort a héten. Az öt napos programot minden évben más-más helyszínen tartják, most a Bárnai Kemping takaros faházikói biztosítanak otthont a csaknem harminc általános iskolásnak.

Gulyás Edina

Forrás: Nool | Fotó: Hegedűs Márk

– A gondtalan kikapcsolódás és a nyári élmények mellett az itt töltött napok alatt sok információval gazdagodnak a gyerekek. A bűn- és balesetmegelőzés területén olyan ismereteket szerezhetnek a táboroztató kollégáktól, amelyeket hasznosíthatnak majd a mindennapok során – hangsúlyozta megnyitójában Zahorecz Sándor, rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese. – Mindezt játékos formában, a játékos feladatokat megoldva szinte észrevétlenül sajátíthatják el a gyerekek. 

Mint mondta, ha csak az itt megszerzett ismeretek felét tudják hasznosítani a diákok a mindennapjaik során, már nem volt hiábavaló a táborban eltöltött öt nap. 

Ponyi Béla, Salgótarján rendőrkapitánya arról beszélt, hogy a szabadidő hasznos eltöltése mellett meglepő előadásokat is hallhatnak majd a résztvevők, sokat megtudhatnak például az interneten rájuk leselkedő veszélyekről. A programon a katasztrófavédelem, a honvédség és  a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának szakemberei is bemutatkoznak. 

– Eddig még minden nyáron részt vettünk a táborban, ahol nagyon jól érezzük magunkat – mondta el Csenge és Réka. A testvérpár arra is kitért, hogy a kirándulást és a táborzáró diszkót várják a legjobban. 

Bendegúz már több alkalommal is részt vett az Iskola rendőre táborban, Áron azonban most van itt először. Mint mondták, egy iskolába járnak, és vannak osztálytársaik is a táborozók között. Azonban az itt töltött idő alatt sok új ismertséget kötnek, és barátságok is szövődnek a színes és hasznos programokkal tűzdelt napok során. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában