Felelőtlenség

2022.07.11. 14:21

Öt ittas sofőrt kapcsoltak le a rendőrök az elmúlt napokban Nógrád megyében

A rendőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő autósok forgalomból történő kiszűrésére.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

– Bátonyterenye és Rákóczibánya közötti közlekedett július 7-én hajnalban személygépkocsival egy 49 éves férfi, amikor az úttestről lehaladva az árokba hajtott. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a férfi úgy ült kocsiba, hogy előtte szeszesitalt fogyasztott – tájékoztatta hírportálunkat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Július 8-án Balassagyarmat belterületén kapcsoltak le a déli órákban egy 58 éves autóst, akinek légalkoholmérővel történő vizsgálata pozitív eredménnyel zárult. Július 9-én délelőtt Etes belterületén állítottak meg egy 69 éves sofőrt a rendőrök, kinek ellenőrzése során ugyancsak pozitív értéket mutatott az alkoholszonda. Július 10-én éjjel Nézsa belterületén közlekedett egy 21-éves férfi személygépkocsival, amikor nekiütközött egy szabályosan várakozó gépjárműnek. A helyszínre a rendőrség is kiérkezett, az ellenőrzés során pedig kiderült, hogy a férfi ittasan ült volán mögé, sőt, jogosítványa sem volt. Mindezek mellett a nógrádi rendőrök további egy részeg sofőrrel szemben intézkedtek az elmúlt négy nap során.

– A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közeledők figyelmét, hogy az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze. Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló. Ha alkoholt ivott, ne vezessen – hívta fel nyomatékosan a figyelmet közleményében a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában