Felelőtlenség

2022.06.23. 13:50

Rengeteg az ittas sofőr Nógrád megye útjain

Három férfi és egy nő is ittasan ült a volán mögé kedden – nem csak saját, hanem mások életét is kockáztatják a részeg sofőrök.

Nool

Forrás: police.hu

Pár napja arról számoltunk be, hogy hét ittas sofőrt kapcsoltak le a rendőrök Nógrád megye útjain, ma ismét arról küldött közleményt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy az elmúlt napokban újabb négy részeg járművezető akadt fenn az ellenőrzéseken. A felelőtlen autósok könnyen balesetet okozhattak volna, ha a zsaruk nem csípik el őket.

– Június 21-én a Rétsági Rendőrkapitányság beosztottjai egy 51 éves férfi sofőrt igazoltattak a 2-es számú főúton egy kamionparkolóban, ugyanezen a napon a pásztói járőrök pedig Felsőtold belterületén vontak ellenőrzés alá egy 53 éves férfi sofőrt. Az alkoholteszterrel történő ellenőrzés mindkét esetben pozitív eredménnyel zárult – közölték a rendőrök.

– A Salgótarjáni Rendőrkapitányság beosztottjai ugyancsak kedden a Salgótarján és Somoskőújfalu közötti útszakaszon akartak ellenőrizni egy személygépkocsival közlekedő nőt, ő viszont nem állt meg a rendőri karjelzésre. Végül a megyeszékhely területén, egy lakóház mögött kapták el őt, az igazoltatása során alkalmazott alkoholszonda pedig pozitív eredményt jelzett – tájékoztatott a főkapitányság.

Este szintén Salgótarjánban állítottak meg egy autóst a rendőrök: a 25 éves férfi sofőrről kiderült, hogy korábban a Salgótarjáni Járásbíróság ittas járművezetés vétség elkövetése miatt jogerősen eltiltotta őt a járművezetéstől. Nem elég, hogy jogsija nem volt, az alkholszonda az ő esetében is pozitív eredményt mutatott, tehát ittasan ült a volán mögé.  

– A rendőrök az 51 és 53 éves férfit, valamint az 56 éves nőt további mintavétel céljából előállították és ellenük járművezetés ittas állapotban bűncselekmény miatt eljárást indítottak. A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított 25 éves férfi ellen a hatóság tagjai járművezetés ittas állapotban és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség gyanúja miatt folytatnak eljárást – áll a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában