Kattant a bilincs

2022.07.29. 12:42

Őrizetbe vették a Rétságon balesetet okozó szír embercsempészt

Hét illegális migránst szállított a 35 éves szír férfi, akinek letartóztatását kezdeményezték a Nógrád megyei nyomozók.

Nool

Forrás: police.hu

Mint arról korábban portálunk is beszámolt a rétsági rendőrök csütörtök délután Rétság belterületén fogták el az embercsempészt, aki személygépkocsival hét szír állampolgárt szállított. A sofőr menekülés közben balesetet okozott.

A rendőrök a gépkocsit vezető férfit és a gépjármű utasterében és csomagtartójában szállított összesen hat férfit és egy nőt elfogták, akik magukat szírnek vallották. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, a hét migránst a rendőrök a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a gépjárművet vezető szír állampolgárt előállították, vele szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A 35 éves férfit őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában