Bilincsben

2022.07.29. 10:18

Húsz migránssal bukott le az ukrán embercsempész Cereden, őrizetbe vették a rendőrök

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a 29 éves ukrán állampolgárságú férfit.

Nool

Forrás: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzeti Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztály jelzése alapján Cereden állítottak meg egy cseh honosságú járművet július 28-án, hajnali 5 órakor. 

A cseh honosságú gépjármű rakterében, amelyet a 29 éves ukrán állampolgár vezetett, 19 magát szír és egy magát török állampolgárnak valló személy tartózkodott. A 20 férfi jogszerű Magyarországon tartózkodását igazolni nem tudta. Megalapozott a gyanú arra, hogy az ukrán férfi segítséget akart nyújtani a külföldieknek abban, hogy illegálisan Magyarország területéről a Szlovák Köztársaság területére átlépjenek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállított 29 éves férfit a nyomozók embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és az ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. 

Hozzátették: a rendőrök az előállított 20 férfit a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában