Elhúzódó káreset

2022.07.21. 19:19

Helyszíni videón a harc a lángok ellen: eloltották a tarjáni hulladéklerakóban tomboló tüzet

Csütörtökön dél körül kigyulladt Salgótarjánban a térségi hulladéklerakó. A tűzoltók mintegy hét órán át vívtak megfeszített küzdelmet a lángok megfékezése ellen.

Nool

Nehéz feladat elé állította a felhalmozott hulladékmennyiségben keletkezett tűz eloltása a tűzoltókat

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kigyulladt a térségi hulladéklerakó a Salgótarjánhoz tartozó Csókáspuszta mellett csütörtökön dél körül. A salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók nagy erőkkel oltották a lángokat, emellett nyolc munkagép is segítette a munkálatokat. Az izzó területet földdel terítették be, hogy ezzel is segítsék a tűzoltást. 

Míg korábban 200 négyzetméteren volt tűz, a leégett terület végleges nagysága 600 négyzetméter lett. A nagy mennyiségben felhalmozott kommunális hulladék tüze komoly kihívás elé állította a tűzoltókat: mintegy 7 órán át harcoltak a tűz megfékezéséért. A helyszínen a katasztrófavédelmi mobil labor is folyamatosan méréseket végzett: szerencsére nem jutott a környék levegőjébe az egészségre ártalmas koncentráció.

Délután a Nool is a helyszínen volt:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában