Migráns

2022.07.09. 08:14

Több mint négyszáz autót állítottak meg a nógrádi rendőrök

A Nógrád megyei rendőrök Rétságon és Nagyorosziban ellenőrizték a gépjárműveket.

Nool

Forrás: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Rétsági Rendőrkapitányság egyenruhásai 2022. július 6-án a késő délutáni és esti órákban Rétság és Nagyoroszi belterületén ellenőrizték az átmenő gépjármű forgalmat. Az ellenőrzés célja az illegális migrációval kapcsolatos jogsértések felfedése, az embercsempész tevékenység kiszűrése volt.

Az országban megjelenő illegális migránsok túlnyomó többsége embercsempészek segítségével illegálisan jut be Magyarország területére. Magyarország főként tranzit országként jelenik meg az illegális migránsok számára, akik a nemzetközi szinten szerveződött embercsempész csoportok segítségével tehergépkocsikban, kamionokban megbújva, az ott kialakított búvóhelyen utazva haladnak át hazánkon.

A mélységi migrációs ellenőrzés keretében a hatóság tagjai az illegális migránsok felfedése céljából a gépjárművek utasterét, rakodó terét vizsgálták át. Az ellenőrzések során a rendőrök összesen 636 főt és 460 gépjárművet ellenőriztek, egy közigazgatási és egy helyszíni bírságot szabtak ki. Az intézkedések végrehajtásában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei segítettek.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Szurdokpüspöki külterületén fogták el a rendőrök azt a 21 éves lett állampolgárságú férfit, aki 24 migránst szállított a tehergépkocsi rakodóterében.

Egy nappal korábban a járőrök Bátonyterenye központjában tartóztattak fel egy ukrán állampolgár által vezetett tehergépkocsit, amelynek rakterében több illegális migráns tartózkodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában